Kina turné

Det danske Ungdomsensemble rejser på turné i Kina fra den 27. december 2012 til d. 7. januar 2013. Foreløbig er der planlagt seks koncerter i byer som Hangzhou, Shanghai og Jiangsu.

Den danske pianist Christina Bjørkøe skal være solist på turnéen. Christina er i Kina kendt bl.a. for hendes indspilning af Carl Nielsens samlede klaverværker. Hun har optrådt flere gange i Kina, og hun oplever at kineserne er meget interesserede i den vestligt klassiske musik.

–  De er bidt af den vestlige musik. Deres musikkultur er jo et helt andet sted, og den er endnu ikke så dyb på det klassiske område. Måske derfor er deres entusiasme fuldkommen frisk, siger Christina Bjørkøe og fortsætter:

– I Kina dyrkes nogle klassiske musikere som rockidoler. For eksempel pianisten Lang Lang, som er en stor klaverstjerne. Han har ligefrem fået gummisko opkaldt efter sig.

På invitation fra det kinesiske agentur China Art har Christina Bjørkøre fået mulighed for at besøge Kina med følge af et dansk ensemble, og vi er utrolig glade for at Christinas valg faldt på os.

Det danske ungdomsensembles kunstneriske leder og dirigent Morten Ryelund udtaler:

– Jeg glæder mig meget til at skulle præsentere kineserne for Det danske Ungdomsensemble!

– DUEN er blevet et rigtig godt orkester, som vil kunne gøre indtryk på publikum i det meste verden – jeg tror, det bliver dejligt og inspirerende for vores musikere at opleve. Samtidig forventer jeg mig meget af den kulturelle udveksling, som man slet ikke kan undgå, når unge møder unge, og jeg håber, at vi får lejlighed til at præsentere mange unge kinesere for vores måde at arbejde på. Jeg har efterhånden mange gange haft udlændinge med som gæstemusikere både i DUEN og andre sammenhænge, og det er gennemgående, at de bliver slået af, hvorledes det er muligt at kombinere den elitære og kompromisløse ledelsesform, som er en forudsætning for at nå høje kunstneriske resultater med en åbenhed, afslappethed og en interesse for de enkelte musikere. Det er mange af dem ikke vant til fra deres hjemlande. – Jeg tror, at DUEN her vil kunne virke inspirerende på mange og således få en ”kulturel ambassadør-funktion”.

 

Læs mere om Det danske Ungdomsensemble her

Top